Els lletrats del Parlament estudiaran possibles accions penals contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per no haver autoritzat la sortida de presó del candidat Jordi Sànchez per al debat d'investidura d'aquest dilluns. Així ho ha acordat la Mesa aquest dimarts, després de més de tres hores de reunió. Entre aquestes possibles accions penals, que es presentarien en nom de la institució, hi ha una querella per prevaricació.

Segons han explicat fons parlamentàries en acabar la llarga trobada, aquest estudis d’accions penals ha tirat endavant amb els vots de la majoria independentista en l’òrgan, i amb el suport polític de la CUP, que hi té veu però no vot. Els serveis jurídics de la cambra estudiaran quina és la millor manera de procedir, tant en el fons com en la forma.

La majoria parlamentària considera que s'han d'emprendre accions legals en nom de la institució perquè, amb l'impediment de l'assistència del candidat a la investidura, s'han alterat les seves funcions.

El grup de JxCat ja va anunciar la setmana passada que, si Llarena no ho permetria, estudiaria la presentació d'una querella per prevaricació contra el magistrat del Tribunal Suprem.