La parella de Raül Romeva, Diana Riba, anirà de número dos a la llista d'Esquerra Repúblicana a les eleccions europees del maig de l'any que ve. Així ho ha anunciat el vicepresident, Pere Aragonès, després que hagi estat aprovat pel Consell Polític aquest dissabte. Oriol Junqueras ha estat confirmat com a número u de la candidatura i s'ha anunciat la coalició que ja s'havia enfilat amb Bildu i el BNG.

Riba ha explicat que va necessitar uns quants dies per decidir si accediria a ser la número dos de la llista un cop li van proposar. Ha comentat que va ser Romeva qui li va revelar que aquesta proposta era de Junqueras.

Finalment, la parella de Romeva, ha assegurat que "he dit que sí a ser a les llistes europees perquè fa més d'un any que la meva vida va fer un tomb. Perquè cal que siguem la veu dels presos", en referència a la presó preventiva que compleix el conseller.

Junqueras i Romeva han enviat missatges des de la presó celebrant la candidatura. "Qui més estimo defensarà un dels projectes que més estimo, l'europeu, acompanyant Junqueras", declara Romeva i agraeix a Riba "aquest enèsim compromís, per dur la nostra veu al cor d'Europa". 

Qui és Diana Riba?

Diana Riba és llicenciada en pedagogia i, des del 2007, ha regentat el Pati de Llibres, una llibreria especialitzada en llibres infantils i juvenils on també s'hi realitzen activitats culturals adreçades al públic familiar. És un sector al qual, Riba, s'ha dedicat profundament, no només des del Pati de Llibres, sinó també des de la Junta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, de la qual en va ser membre.

Aquest gust per la literatura i l'art li ve de lluny. Abans d'obrir la seva pròpia llibreria, Diana Riba va treballar a la Fundació "La Caixa", on va coordinar i gestionar diversos cicles de conferències sobre cinema i literatura que es realitzaven al CaixaForum. A més, també fou programadora cultural del Fòrum de les Cultures que es va celebrar a Barcelona l'any 2004.