La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha revelat al programa Tot es mou de TV3, que té el mòbil intervingut, i ha assegurat que l'autor és "el govern del PSOE i Podemos". Ha indicat que es troben en la mateixa situació altres dirigents de l'ANC.

"Nosaltres tenim els mòbils intervinguts. I estan intervinguts per serveis secrets del govern del PSOE i de Podemos", ha indicat.

Paluzie ha explicat que pocs mesos després d'accedir a la presidència de l'ANC es va fer revisar el mòbil i es va detectar que hi tenia instal·lat un dispositiu que la gravava i un altre que extreia tot el que teclejava com a text.

"Et sents vigilada, tenim un Estat que té com a objectiu acabar amb el moviment independentista. I n'hem de ser conscients, que l'Estat es dedica a això", ha afegit. 

Paluzie ha fet les declaracions després que aquest cap de setmana va transcendir que un jutge ha aprovat 15 ordres d'escolta telefòniques a persones de l'entorn proper del president a l'exili, Carles Puigdemont, segons va publicar el diari El Mundo. "Els il·lícits preparatoris d'una suposada i nova sedició-rebel·lió persisteixen en cercles propers a Puigdemont i en elements claus de l'1-O i de l'anterior declaració unilateral", assenyalava el rotatiu citant fonts policials.

El passat mes de juliol també va transcendir que el mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, va ser espiat amb el programa espia denominat Pegasus, si bé se'n va adonar en una revisió.

Paluzie ha explicat a TV3 que un total de 13 punts de concentració de la Diada ja estan plens. Els altres s'estan omplint, seguint un procés d'inscripció prèvia i seguint les mesures sanitàries de distanciament social.

Aquestes són les tretze concentracions que ja han omplert el seu aforament, previstes per a les 17:14 del dia 11:

- Letamendi (Barcelona)
- Sants, Barcelona (Estació de Sants)
- Cardona (Balcó de la fira)
- Cerdanyola (Parc del Turonet)
- Cornellà de Llobregat (Carretera d’Esplugues)
- Girona (Estació d’Adif)
- Manresa (Pati del Casino)
- Mollerussa (Plaça de l’Ajuntament)
- Rubí (Davant els jutjats)
- Sant Feliu de Guíxols (Passeig del Mar)
- Tarragona (Subdelegació del govern espanyol)
- Tortosa (Centro de Atención e Información de la Seguridad Social)
- Vilanova i la Geltrú (Plaça del mercat)

La Diada d'enguany comptarà amb un centenar de mobilitzacions arreu del territori. L'ANC ha indicat que a causa de la bona resposta de voluntaris i assistents, algunes assemblees de l'entitat estan estudiant vies per ampliar l'aforament previst, sempre tenint en compte tots els requeriments sanitaris i les característiques de la ubicació en concret. "Catalunya farà la mobilització adaptada a la Covid-19 més gran d'Europa", ha indicat.

La concentració està convocada per l'ANC, Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència, per demanar les eines d'un estat independent per poder fer front a la crisi, i també per defensar els drets fonamentals, com el de manifestació.

Paluzie ha informat que el Procicat, l'organisme decisori de mesures contra el coronavirus, "ha aprovat les mesures de seguretat sanitàries de les mobilitzacions de la Diada".