La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat que és insostenible que es mantinguin els presos polítics en presó preventiva per un suposat delicte de rebel·lió "que no existeix, que és inventat".

En una entrevista de TV3 aquest dilluns, ha dit que la Fiscalia i el jutge de la causa pel procés sobiranista "no han seguit cap criteri de justícia" i han actuat amb l'objectiu polític d'acabar amb l'independentisme.

Preguntada per si es reuniria amb Societat Civil Catalana (SCC), tal com l'entitat ha reclamat, ha dit no haver rebut cap petició de trobada i de produir-se ho debatrien, encara que ha lamentat "els orígens i fundadors de caràcter feixista" de SCC, en les seves paraules.

Diada

Preguntada per si preveu que l'afluència a la manifestació de la Diada de l'11 de setembre decaigui, ha dit que aquest és un temor que apareix cada estiu, encara que ha augurat que serà concorreguda.

"Si comuniquem bé l'eix central de la manifestació, que és tornar a posar sobre la taula l'objectiu de la independència, crec que farà que les bases es mobilitzin", ha apuntat.