L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Intersindical-CSC, que conformen la plataforma Alcem-nos, han sortit al carrer per reivindicar "la República dels drets socials" i deixar clar que la independència és més necessària que mai per garantir una sortida socialment justa a la crisi actual.

L'Assemblea ha participat aquest dissabte, Primer de Maig, a les diferents concentracions convocades per la Intersindical-CSC arreu del territori. A l'acte de Barcelona hi han participat la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie i la secretària nacional Mònica Batalla.

elisenda paluzie 1 mayo foto anc 2

L'acte ha tingut lloc als porxos de l'Auditori de Barcelona / ANC

La presidenta de l'Assemblea ha manifestat que "ja fa tres anys que organitzem, conjuntament amb la Intersindical-CSC, les concentracions de l'1 de Maig en el marc de la plataforma Alcem-nos. Ho fem per construir un sindicalisme nacional fort i lliure i perquè tenim molts motius referents als drets socials per reivindicar la independència durant aquesta jornada".

Augment de la desigualtat

Paluzie ha afegit que "l'Estat espanyol no ha donat ajudes directes a les treballadores i treballadors, autònoms i empreses més afectades per la crisi. Estem veient com torna a augmentar la desigualtat i es trenca la cohesió social".

"Tot sembla indicar que els fons Next Generations, que arribaran de part de la Unió Europea, aniran a parar a les empreses de l'Ibex. No arribaran a les petites i mitjanes empreses que conformen el teixit productiu de Catalunya", ha explicat Elisenda Paluzie.

monica batalla secretaria nacional anc foto anc

Mònica Batalla, secretària nacional de l'Assemblea / ANC

Per finalitzar, la presidenta de l'Assemblea ha deixat clar que "l'independentisme té motius de sobres per manifestar-se l'1 de Maig i reivindicar la República dels drets socials".

Alcem-nos per la República dels drets socials

En l'acte de Barcelona, que ha tingut lloc al Porxo de l'Auditori, la secretària nacional Mònica Batalla ha llegit el manifest "Alcem-nos per la República dels drets socials", i el secretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló ha llegit el manifest "Construïm un futur! Al servei del país i la gent treballadora!": "Des del sindicalisme republicà i de classe tenim el repte d'organitzar la resposta social i la defensa dels nostres drets. Aquest és el mandat que ens arriba dels centenars de treballadors i treballadores que, organitzades a les seccions sindicals, als comitès d'empresa i a les juntes de personal, han fet de la Intersindical una eina cada cop més arrelada als centres de treball. Perquè la nostra força és la suma de les forces de tots i cadascun dels nostres delegats i delegades, afiliats i afiliades que treballem diàriament per guanyar una República Catalana al servei de la gent treballadora". 

 

Imatge principal: Elisenda Paluzie, a l'acte amb motiu de l'1 de Maig / Assemblea Nacional Catalana (ANC)

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat