La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha augurat aquest dilluns que les decisions judicials internacionals sobre les extradicions del president Carles Puigdemont i dels consellers a l'exili poden posar en evidència "l'autarquia" jurídica espanyola.

Paluzie ha presentat en l'Ateneu Barcelonès el llibre de l'escriptor i periodista Lluís Busquets i Grabulosa 'El judici. Els líders independentistes a la banqueta' (Editorial Gregal), que reuneix una crònica personal de les 52 sessions del judici del procés independentista i els centenars de declaracions de testimonis, i que l'autor compagina amb una anàlisi de l'evolució de les sessions.

La líder de l'ANC considera que les decisions judicials a l'estranger seran la manera de "sortir d'aquesta dialèctica perversa de defensar-se de coses que no eren delictes, sinó drets".

"Aquí és on podrem començar a tenir victòries i sortir d'aquest marc mental", ha dit, i ha destacat que el 12 de desembre començaran les vistes sobre la possible extradició de la consellera Clara Ponsatí.

Per a Paluzie, encara que tot culmini en el Tribunal d'Estrasburg, abans ja es notarà un contrast amb la justícia espanyola: "Hi haurà una sèrie de diferències que ja podrem veure i respirar i dir".

"No som només nosaltres els que veiem les coses d'aquesta manera", ha reiterat, i finalment ha definit el llibre de Busquets com un testimoniatge històric al que s'afegeix la qualitat literària amb la qual l'autor culmina la descripció de cada sessió judicial.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat