"Afirmar que si el govern espanyol pren una decisió respecte a la Fiscalia això suposaria un atac a la divisió de poders és no tenir ni idea de què és la divisió de poders". Aquesta ha estat la clara posició del magistrat emèrit del Tribunal Suprem (TS) José Antonio Martín Pallín a l'entrevista del Via Lliure a Rac1 aquest diumenge. "La decisió és finalment de la Fiscal que ho parlarà tot amb els altres fiscals", ha continuat explicant Pallín, "però els estatuts del Ministeri Fiscal permeten que al govern li interessi una determinada actuació del Fiscalia".

Pel que fa a la notícia que explica que la Fiscalia buscaria les mínimes penes de presó exigides pel delicte de rebel·lió, el magistrat emèrit del TS assegura que el debat del judici podria ser aquest: "No hem d'oblidar que l'altra acusació, la popular, exercida per Vox, demanarà les penes màximes".

Preguntat sobre si veu rebel·lió en l'actuació dels dirigents independentistes empresonats, Pallín la descarta completament perquè "exigeix incondicionalment l'existència de violència i, fins i tot, l'ús de les armes". Sobre la malversació, Pallín ha comentat que si ell fos l'advocat de la defensa "buscaria un testimoni privilegiat, com Montoro, que va dir que no hi havia malversació". I respecte a la desobediència recorda que tres magistrats del TC ho van qüestionar.

Finalment, Pallín ha comentat que la imatge de la justícia espanyola "lamentablement" ha quedat malmesa a nivell internacional i, fins i tot, ha assegurat que "existeix un cert malestar" entre els països que han estat involucrats en les euroordres dictades per Pablo Llarena.