El fiscal i magistrat emèrit del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín ha assegurat a Catalunya Ràdio que "Espanya està sent qüestionada en fòrums internacionals per tenir presos per haver comès delictes polítics". En la mateixa línia, Pallín atribueix aquest fet als 40 anys de dictadura "que han marcat una generació i ara estan fent ressorgir respostes autoritàries".

El magistrat emèrit del Tribunal Suprem no entén que una gran majoria d'espanyols estiguin d'acord amb l'existència de presos polítics, ja que ell considera que la presó mai és una solució: "Ja ho va dir el Tribunal Constitucional fa molts anys i el Tribunal Suprem també, la presó provisional és l'excepcionalitat".

Així doncs, Martín Pallín creu que els suposats delictes que s'imputen a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart es podrien resoldre amb aquestes persones en llibertat

Sobre la decisió del jutge Pablo Llarena de no deixar sortir el candidat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, per anar al debat d'investidura indica que "no s'ajusta al dret". De la mateixa manera qualifica de "xocant" que un jutge decidís retirar l'euroordre de detenció contra els membres del govern exiliat, "decisió que va prendre perquè estimava que no hi havia raons de pes per prendre aquesta mesura. L'estratègia era molt clara: Bèlgica hauria dit que no accedia a l'ordre de detenció i Suïssa ja ha dit el mateix sobre l'extradició d'Anna Gabriel".

Pallín ha volgut informar que aquest dilluns se celebra la sessió anual del Consell "que és una espècie de control per veure com es comporten els països respecte del pacte internacional de drets civils", el fiscal emèrit ha sigut contundent: "Ja veurem com surt Espanya d'aquest examen".

Finalment, José Antonio Martín Pallín, ha opinat que ara no és un bon moment per fer un referèndum pactat amb l'estat espanyol, creu que "és millor fer un temps mort i posar els presos en llibertat i d'aquesta manera recuperar la normalitat i les conversacions".