El president socialista de Castella-La Mancha, Emiliano García-Page, ha fet lliscar la idea d'un avançament electoral per "no eternitzar l'inviable" apel·lant així al PSOE i a la resta de partits a fer una reflexió després dels resultats de les eleccions europees. Si bé ha dit que no és partidari que es convoquin eleccions "en calent" ja que, segons el seu parer, no arreglaria res "perquè hi ha massa espases en alt", sí que ha defensat que "no s'ha de tenir voluntat d'eternitzar l'inviable" i que cal "buscar solució realment vàlida" que no la dona ni un ministre ni tampoc un polític, sinó que es resol "en termes electorals", ha manifestat en una entrevista a Trece TV.

En aquest sentit, Page ha reflexionat que "seria convenient" no insistir en la via del "frentisme i del populisme" que està "trencant" a la societat. A més, ha recalcat que no s'ha vist des del començament de la Transició que la meitat d'un país sigui "tan desproporcionada" amb l'altra meitat. "Això no condueix a res i jo crec que caldria treballar en l'altra direcció", ha postil·lat.

Crítiques al CIS, que no en dona ni una

En un altre punt, el president castellanomanxec ha carregat contra el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) presidit per José Félix Tezanos després de sobrevalorar al PSOE i a Sumar a la seva enquesta europea, ha assegurat que "fa més mal que una altra cosa" i que, a més, provoca "hilaritat en bona part de la societat una mica més formada, més opinant". Així, ha insistit en què el centre enquestador "no està ajudant al govern espanyol" sinó que està provocant el "contrari" i que encara que no sap "si està al servei" de l'Executiu, sí que sosté que "ningú no es cregui ja els resultats". Segons el seu parer, "ni el propi govern espanyol no es creia l'enquesta del CIS". "Jo crec que quan les coses són com semblen, que és el que està passant aquí, sincerament, el deixa de beneficiar al govern espanyol. Jo crec que se'l perjudica", ha postil·lat.

El president socialista ha assenyalat que el fet que "algú" vulgui convèncer-se perquè ho necessita per mantenir l'ànim, "pot ser, però és un pobre resultat. Jo crec que el CIS, evidentment, tal com està, és una assignatura pendent en la normalitat democràtica", ha postil·lat.

El CIS ho ha tornat a fer, i no n'ha encertat ni una en el pronòstic de les eleccions europees. El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), dirigit per Félix Tezanos, ha aconseguit un nou rècord en els comicis d'aquest diumenge: ha fallat absolutament totes les forquilles dels partits. El CIS no va aconseguir encertar els resultats de cap formació que representarà Espanya al Parlament Europeu durant els propers 5 anys. Segons el baròmetre del CIS, el PSOE guanyava les eleccions amb cinc punts d'avantatge sobre el PP a la primera enquesta (32,8%-35,2%), i 3 per sobre en la segona (27,9%-30,2%). La realitat va ser una altra, i és que el PSOE va quedar en segona posició, amb el 30,2% dels vots i 20 eurodiputats, mentre que el PP va guanyar les eleccions europees i va aconseguir el 34% dels suports, amb 22 eurodiputats, bastant per sobre de les estimacions del CIS, que li atorgaven entre el 28,3% i un 30,5%.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!