El president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, ha considerat que "a alguns a Catalunya els convindria aprendre del País Basc" i ha advertit que "probablement una de les grans amenaces a mitjà termini per al País Basc és un tal Puigdemont". Així mateix, ha assenyalat, amb relació al Concert basc, que "els que defensem la Constitució espanyola, la defensem de la A a la Z". En declaracions als mitjans a Sant Sebastià, on s'ha desplaçat per a intervenir en un acte de suport al candidat del PSE-EE a lehendakari, Eneko Andueza, el president de Castella-la Manxa ha dit tenir "la sensació" que a Catalunya "hi ha una àmplia majoria, més de la que pot semblar, que vol mirar cap endavant, que no vol mirar cap enrere una altra vegada".

Reivindica Salvador Illa

Al seu entendre, el Partit Socialista arriba a les eleccions catalanes "molt bé" i, a més, "hi ha un efecte molt clar que és Salvador Illa", que és "ara per ara és qui millor pot representar perspectives de futur" i, a més, "de tots els candidats que es presenten a Catalunya, és el que té el seny català".

En el cas de les eleccions basques, ha considerat que Eneko Andueza "està disposat a jugar un paper molt útil i molt equilibrat", i pot "ser clau". Preguntat si considera el Concert basc com a solidari, ha afirmat que el País Basc és "un model molt clar de política de convivència" amb "senyals d'identitat" que "estan a la Constitució espanyola". "Els que defensem la Constitució espanyola defensem de la A a la Z la Constitució espanyola, independentment del que molts voldrien canviar si calgués negociar-la de nou, però la veritat és que cal defensar-la rigorosament, és el nostre marc de convivència", ha agregat.

Desconeix les reunions PSOE-ERC

En aquesta línia, ha assenyalat que "a alguns a Catalunya li convindria aprendre del País Basc" i ha advertit que "probablement una de les grans amenaces a mitjà termini per al País Basc és un tal Puigdemont". Preguntat per la suspensió de les reunions entre PSOE i ERC fins que passin les pròximes convocatòries electorals, ha assegurat que "mai" ha arribat a "saber res de les reunions de diàleg". "Jo, almenys. I crec que gairebé ningú", ha afegit. En tot cas, ha considerat que "és normal" perquè "hi ha eleccions".

Page ha advertit que l'objectiu de Puigdemont és "claríssim" i consisteix a "desbancar ERC" de la Generalitat de Catalunya. Segons Page, aquest seria el primer pas d'una missió on el propòsit és "lògicament obrir una bretxa a l'Estat". Tanmateix, García Page confia que els "fonaments, valors i creences" d'Espanya "no morin" i que el govern espanyol "no canviï d'opinió" en relació amb la llei d'amnistia. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!