El president socialista de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, s'ha perfilat com una de les veus més critiques contra Pedro Sánchez i les seves polítiques i amb l'acord amb Junts per Catalunya no ha estat una excepció. Page ha carregat contra el pacte, destacant tant el vessant fiscal, com la llei d'amnistia. Respecte a aquesta darrera ha afirmat: "Si cal plantar batalla, ho faré, però no passarem per una relectura de la Constitució. Jo m'oposo argumentalment al concepte d'amnistia que s'està plantejant perquè suposa esborrar un delicte". 

🔴 Pacte per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Reaccions a la llei d'amnistia

Pel que fa a la fiscalitat  i ha afirmat que si es materialitza el recorrerà, negant que aquestes afirmacions fossin una amenaça: "No és ni avís ni amenaça, si cal exercir recurs ho faré". De la mateixa manera, ha afirmat que veu en el pacte "molta necessitat" de governar d'una banda, de deslliurar-se de la presó d'una altra i "cap virtut"; afegint que no tolerarà que "algú" utilitzi la pluralitat d'Espanya per tenir privilegis fiscals o financers. "Jo no prenc la paraula com a militant per molt que em senti. Poso per damunt la regió abans que els interessos de la meva formació política. No permetrem de cap manera que ningú utilitzi el conte de la lletera per tenir privilegis fiscals", ha sentenciat en el transcurs de la seva intervenció a l'acte d'inauguració de la nova ressonància magnètica de l'Hospital Verge d'Altagracia de la localitat ciutadana de Manzanares. 

En qualsevol cas, s'ha mostrat optimista de cara al futur perquè "més enllà del soroll, hi ha ressorts més que de sobres des de tots els punts de vista" perquè es compleixi i es respecti la Constitució. "Sobren ressort a Espanya legals, constitucionals i democràtics perquè les coses s'acabin canalitzant", ha subratllat García-Page, que ha lamentat que "el que no pot passar és que per l'ànsia que s'obri la Legislatura o per l'ànsia de governar" es pugui lliurar la capacitat de decidir a "qui prèviament té la decisió presa d'acabar amb la Constitució i amb la unitat del país".

García-Page ha reivindicat el seu dret a expressar la seva opinió, ja que "al cor polític d'Espanya no només parlarà Puigdemont" i ha ironitzat en assenyalar que, a més, ell parla des d'Espanya, que "podria entendre's que en té una miqueta més de valor".

El PP anima Page 

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha animat García-Page a actuar contra Sánchez i l'amnistia: "Ha dit, 'si cal plantar batalla, ho faré'. Doncs aquest és el moment. Que es deixi de paraules buides i passi als fets". Els populars fa dies que apel·len als socialistes que no estan conformes amb l'acord perquè actuïn com a trànsfugues. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!