El pacte de progrés al govern de les Illes Balears podria salvar-se gràcies a l'augment de vots del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE), que ha estat el partit més votat en aquestes eleccions: ha pujat de 14 diputats a 19. En canvi, el PP, que era la primera força política, amb 20 diputats, se n'ha quedat en tan sols 16. Com a tercera força política ha quedat Podemos-EUIB, amb 6 escons.

Ciutadans ha estat la quarta força política, i ha pujat de 2 a 5 escons. El cinquè partit, en canvi, Més per Mallorca, ha perdut impuls i obté tan sols 4 dels 6 escons que tenia.

Vox - Actua Baleares entra amb força al parlament de les Illes, en bona part gràcies als vots obtinguts a la Ciutat de Palma: han obtingut 3 escons. El regionalista PI Proposta per les Illes es mantindria en 3 escons. En canvi, Més per Menorca perdria un escó i obtindria sols dos parlamentaris. El grup d'esquerres Gent per Formentera mantindria l'escó que tenia.

D'aquesta forma, l'aliança entre el PSIB-PSOE, Podemos, Més per Mallorca, Més per Menorca i Gent per Formentera sumaria 31 escons, més dels 30 necessaris per a la majoria absoluta.

Els consells insulars

El PSIB-PSOE també ha obtingut la majoria a dos dels tres Consells Insulars. Al Consell Insular de Mallorca, el PSIB-PSOE, amb 10 dels 33 representants, podria governar amb el suport dels 4 que ha obtingut Més per Mallorca i dels 3 que ha assolit Podemos-EUIB. El PP, que el 2015 havia estat la força més votada ha perdut 3 diputats, i s'ha quedat en 7. Ciutadans puja un escó, i es queda amb 3 representants. Vox entra amb força i obté tres llocs al Consell Insular, i el PI manté els 3 que ja tenia.

EL PSIB-PSOE també ha desplaçat al PP com a partit més votat al Consell Insular de Menorca. Els socialistes han obtingut 4 escons front a 3 del PP. La tercera força ha estat Més per Menorca, que ha obtingut 3 escons, seguit per Cs, que n'ha aconseguit 2, i Podemos, que només n'ha assolit 1. D'aquesta forma els socialistes aconseguiran la majoria si pacten amb Més per Menorca, o a tres bandes amb Més per Menorca i Podemos.

En canvi, el PP ha estat el partit més votat al Consell Insular d'Eivissa, i manté els 6 representants que tenia. El PSIB-PSOE puja en percentatge de vot, però manté el número d'escons: 4. Podemos-EUIB entra al Consell amb 2 representants i Ciudadanos amb 1. D'aquesta forma una aliança PP-Cs donaria el control de la institució a la dreta espanyolista.