El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat que no tornarà a liderar el seu partit, perquè creu que "el més lògic" és que hi hagi una renovació de la direcció "quan toqui", per bé que ha recordat que encara "queda temps" perquè es formalitzi aquest canvi.

En una entrevista a TVE, Iglesias ha dit que li correspon seguir al capdavant del partit "durant un temps" però ha afegit en plural majestàtic: "Quan arribi el moment de cedir el pas a alguns companys, ho farem".

Iglesias, que va revalidar la secretaria general de Podemos el passat mes de maig per quatre anys, fins al 2024, ha apostat perquè el proper lideratge de Podemos sigui "més coral" que el que ell ha ostentat en aquest temps. "Segurament fa set anys la condició de possibilitat de Podemos era ser un noi amb cua que sortia molt a la televisió. Això forma part del passat, no es repetirà, i haurem d'anar cap a un lideratge més col·lectiu i més coral", ha explicat l'exvicepresident espanyol i candidat a la Presidència de la Comunitat de Madrid.

Suport a Yolanda Díaz

Sobre la seva successora al capdavant d'Unidas Podemos al Govern, Yolanda Díaz, el secretari general de Podemos ha dit que tots dos han jugat sempre "rols diferents", però ha assegurat que ella és en les negociacions "molt més dura" que ell encara que usi un estil "amable" i "més difícil d'atacar".

Iglesias responia així a la vicepresidenta tercera, que ha mostrat la seva intenció d'impulsar "un lideratge no confrontat" ni "jeràrquic", amb el qual pensa "establir ponts" perquè "la política del soroll i dels murs no condueix a res".

"Crec que és evident que el lideratge de Yolanda Díaz a Unidas Podemos aporta més, suma més ... El seu estil serà molt més difícil d'atacar. A mi m'han posat com un drap brut en aquests anys per una manera de ser, perquè no callo", ha insistit Iglesias a TVE, i que creu que la seva companya de partit té "l'estil que toca" per al lideratge actual d'Unidas Podemos.

Mentrestant, les negociacions per a la investidura a Catalunya estan cuinant-se a foc molt lent i sense un horitzó gaire clar. Un primer debat d’investidura de Pere Aragonès va ser frustrat per la manca d’entesa amb Junts per Catalunya. El debat continua obert i Pablo Iglesias ha insistit en la seva via d’un govern de “formacions clarament d’esquerres”. Estaria conformat per ERC, la CUP i els comuns, i comptaria amb el suport extern del PSC. Segons el secretari general de Podemos i exvicepresident espanyol, aquest executiu “donaria moltes esperances a una societat aclaparadorament progressista” com la catalana. El hàndicap? Que ni ERC ni el PSC estan disposats a negociar l’un amb l’altre.