Pablo Iglesias va exigir a Pedro Sánchez una "vicepresidència social" i dos ministeris. Segons fonts del PSOE, almenys això és el que ha transmès el president en funcions i candidat a la invesdura durant la reunió de l'executiva socialista d'aquest dijous al matí. Es tractaria dels ministeris d'Hisenda i Treball i Seguretat Social. Durant la reunió també s'ha aprovat un segon document programàtic de cara al debat d'investidura, que segons el secretari d'organització José Luis Ábalos amplia el primer document enviat a Unidas Podemos. 

A només quatre dies de l'inici del debat d'investidura, Ábalos ha insistit que Unidas Podemos no pot "menysprear" l'oferta del PSOE d'oferir-li ministres de perfil tècnic en un "govern de cooperació". En una roda de premsa posterior a l'executiva, ha defensat que el PSOE ha “renunciat a formar un govern monocolor”, com defensava en campanya electoral i després d'aquesta, “per a plantejar diferents nivells de col·laboració”. Ha indicat que d'aquesta última proposta no es mouran. O això o res.

"Els ponts destruïts triguen temps en tornar-se a aixecar", ha avisat el dirigent socialista, que ha afirmat que els votants progressistes no entendrien que votessin en contra de la investidura de Sánchez, "coincidint amb la dreta i l'extrema dreta". I ha etzibat que els votants progressistes "són més que els inscrits d'Unidas Podemos".

El segon document es basa en cinc eixos: ocupació digna i pensions justes, feminisme, emergència climàtica, avenç tecnològic i la posició d'Espanya al món i el model d'organització territorial. El ministre de Foment en funcions ha subratllat que conté "pràcticament tots els acords pressupostaris" als quals van arribar el PSOE i Unidas Podemos.