L'exlíder de Unidas Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat que el seu equip jurídic estudiarà "quin marge hi ha per emprendre accions legals" contra l'excomissari Jose Manuel Villarejo i l'exsecretària general del PP Maria Dolores de Cospedal després de conèixer uns àudios en què acusa els morats de reunir-se amb ETA i el servei secret cubà. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Inglesias ha negat aquesta informació recollida en enregistraments d'àudio publicats aquest dijous per El País, i també ha criticat que hi hagi una "dosificació" a la publicació d'aquest tipus d'informacions.

Preguntat per si van existir aquestes reunions amb ETA i el servei secret cubà, Iglesias ha afirmat que "això és una presa de pèl de principi a fi", però ha afegit que serveix per omplir diaris i sortir a les ràdios i televisions. També ha afirmat que no li sorprèn aquesta informació, i ha argumentat que el seu objectiu és generar "desprestigi mediàtic" i que això afectés els resultats electorals de Podemos, i també ha lamentat que els tribunals no condemnen després aquest tipus d'informacions, que assegura que són falses.

Les filtracions

En les gravacions, Villarejo presumeix de disposar d'informació que demostra que Podemos s'ha reunit amb membres d'ETA i del govern cubà, fet que desperta l'interès de Cospedal. "El 2014 (...) jo tenia un segon tema de l'hòstia, que és que tenia un coronel del servei secret veneçolà que em donaria unes actes on hi havia reunions d'ETA amb el servei secret cubà i amb els de Podemos. A Veneçuela!", afirma l'excomissari. "Collons, això és una bomba!", exclamava l'aleshores ministra de Defensa. Tot plegat després d'haver afirmat que Pablo Iglesias, el Coletas, com ells s'hi refereixen, és un "traïdor" entre altres insults.

Relació amb la justícia

No és la primera vegada que Iglesias estudia la via legal per defensar el seu honor. En la darrera campanya, el polèmic vídeo electoral dls morats  per a les eleccions del 4-M va ser objecte de debat a la taula política d'El programa d'Ana Rosa, on es trobava Eduardo Inda, un dels comunicadors també assenyalats. El director d'Ok Diario enumerava una sèrie de qualificatius contra el partit morat que han provocat la reacció de Pablo Iglesias. L'aleshores líder d'Unidas Podemos advertia que emprendria accions legals contra ell, i criticava el “silenci” d'Ana Rosa davant el que va passar en directe. “Quan anomeno gentussa Pablo Iglesias i Irene Montero no els estic insultant, els estic descrivint”, començava dient. “Una gent que assenyala periodistes o que una persona innocent vagi a la presó com jo és gentussa. Xusma”, assegurava Inda.