El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha reclamat que no s’utilitzi els presos polítics com a arma política. Iglesias ha respost així a les demandes dels partits independentistes que reclamat un canvi en la situació dels presos polítics si volen el seu suport als pressupostos hores abans de la reunió amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras.

Davant la negativa d’ERC i el PDeCAT a donar suport als pressupostos que ha pactat amb el PSOE si no hi ha un gest de la fiscalia envers els presos polítics, Iglesias ha alertat que aquestes demandes poden jugar en contra dels mateixos presos.

Iglesias, en una entrevista a Un cafè con Susanna, a Antena3,  es reunirà aquesta tarda amb el líder d’ERC a la presó de Lledoners, reunió que ha estat a petició Junqueras, ha aclarit el líder de Podemos. L’acompanyaran la portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Lucía martín, i el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, l'advocat Jaume Asens.

“Jo no puc anar a la presó a parlar de justícia amb Junqueras, hem de parlar de política, de quina Catalunya volem construir junts” , i ha afegit que seria bo que la dreta també parles amb els independentistes. “Seria bo per Espanya que el diàleg substitueixi l’excepcionalitat”, ha reblat

El líder de Podemos ha insistit que la seva formació entén que els líders polítics i de les entitats no han d’estar a la presó, però també ha insistit que no es pot intervenir en les decisions judicials. Novament ha repetit que al seu parer no se sosté una acusació de rebel·lió i ha assegurat que “és incòmode per a la democràcia espanyola mantenir aquesta gent en presó provisional”.

 “Tots som actors polítics que tenim una agenda política”, ha contestat davant les acusacions que ha rebut per part del govern i de les forces de l’oposició de voler convertir-se en el portaveu del govern espanyol amb els independentistes.