El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha exigit aquest dimarts la dimissió de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, després que aquesta hagi reconegut que va coincidir tres vegades amb l'excomissari José Manuel Villarejo, ara a la presó, durant la seva etapa de fiscal de l'Audiència Nacional. Iglesias tensa així la seva relació amb els socialistes, que depenen de Podemos per mantenir la seva majoria al Congrés. 

"S'ha d'allunyar de la vida política qualsevol que tingui amistat amb representants de les "clavegueres". Tot el que representa el món Villarejo i Inda és brutícia i escombraries i qualsevol polític que es barregi amb això s'ha d'allunyar de la funció pública", ha defensat en declaracions als periodistes des del Congrés. Hores aban,s Delgado havia assegurat que no pensava plegar.

Iglesias ha afegit que els contactes de Delgado i Villarejo "fan mal a la majoria parlamentària que va protagonitzar la moció".

Podemos eleva així la pressió sobre la ministra, en titllar de "molt desagradable" la seva vinculació amb l'excomissari, criticar els seus canvis de versió, i exigir explicacions "convincents". Ara, Iglesias ha demanat directament la seva sortida del govern de Sánchez en considerar que no és "acceptable" que un ministre sigui "amic" d'un "paio" com Villarejo.

Pressupostos bloquejats

Precisament, preguntat sobre els pressupostos, Iglesias s'ha mostrat convençut que "per una via o per una altra" es trobarà la manera de revertir el "bloqueig il·legítim" del PP i Cs, referint-se a la decisió de la mesa del Congrés d'aquest dilluns de rebutjar l'intent del PSOE de superar el veto del PP al Senat amb els pressupostos. Iglesias, però, no ha concretat a través de quines possibles vies es podria fer.