Surten a la llum uns enregistraments que mostren l'estreta relació entre l'excomissari de policia Villarejo, ara a la presó, i la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Aquests àudios, que publica la Moncloa.com, apareixen després que la ministra negués en dues notes de premsa la seva relació amb Villarejo quan es deia que aquest havia demanat a l'aleshores fiscal de l'Audiència Nacional que intervingués per denegar l'extradició d'un empresari guatemalenc.

Ara els enregistraments demostren que, almenys l'octubre de 2009, Delgado tenia relació amb l'excomissari ja que van dinar junts en un restaurant on Villarejo celebrava la concessió de la medalla al mèrit. A la cita, a més de Delgado, hi havia Baltasar Garzón i tres comandaments policials de la DAO: Enrique García Castaño, el comissari Gabriel Fuentes (tots dos imputats avui dia) i el comandament Miguel Ángel Fernández Chico, ja mort.

Els àudios demostren la familiaritat i el to relaxat de les converses, atès que es parla, entre d'altres temes, de sexe. A més, Villarejo s'adreça a la ministra com a "Lola" i fins i tot arriben a comentar assumptes familiars de Villarejo o el passat amorós de Dolores Delgado.

Casado exigeix explicacions

El president del PP, Pablo Casado, ha dit que aquests àudios indiquen que l'ara ministra podria haver participat en una "mediació en estructura parapolicial". I ha assegurat que la revelació demostra que Delgado "va mentir" sobre la seva relació amb l'excomissari, per la qual cosa ha demanat que doni explicacions.

"El barem de Sánchez l'haurà d'afluixar perquè ha perdut dos ministres i té diverses polèmiques a sobre de la taula", ha dit sobre una possible dimissió de la titular de Justícia.

Aquesta informació arriba després que se sabés que l'Audiència Nacional investiga una anotació feta per Villarejo en la qual esmenta una cita amb Delgado quan era fiscal de l'Audiència Nacional. La nota reflectia una reunió amb l'ara titular de Justícia, i fiscal fins al mes de juny passat, per obtenir el seu suport en benefici de l'empresari Ángel Pérez-Maura, que estava immers en un procés d'extradició, reclamat per la justícia de Guatemala.

El Ministeri de Justícia va reaccionar en primer lloc negant tota trobada i va rebutjar tota relació entre Delgado i Villarejo. "Ni va concertar ni va mantenir cap cita amb el comissari esmentat en la informació, amb el qual mai no ha tingut relació de cap mena", va afirmar en un comunicat.

Delgado admet que va coincidir amb Villarejo tres vegades

Delgado ha admès que va coincidir tres vegades amb Villarejo durant l'etapa de 25 anys en què va exercir de fiscal a l'Audiència Nacional. En un comunicat, la ministra anuncia que compareixerà al Congrés a petició pròpia per donar explicacions.

Afirma que l'estratègia processal de Villarejo és "atacar l'Estat i les seves institucions". "Primer va carregar contra el cap de l'Estat amb gravacions relacionades amb el rei emèrit. Ara ataca l'executiu en la persona de la ministra de Justícia", afegeix.