El portaveu de Vox a l'Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith ha assegurat que no renunciarà a l'acta de regidor, tal com li han demanat el PP, el PSOE i Más Madrid després d'haver llançat una ampolla d'aigua a la cara del regidor de Más Madrid Eduardo Fernández Rubiño aquest divendres al ple de l'Ajuntament de Madrid. El regidor de Vox ha negat haver comès cap agressió, i ha assegurat que només ha caigut sobre l'escó una "ampolla d'aigua buida". "Que es recuperi de les greus lesions l'agredit", ha ironitzat en la compareixença de premsa.

"Probablement com a ésser humà que soc no li hauria d'haver llançat l'ampolla, que, per cert, estava buida", s'ha justificat el regidor de Vox, que ha afirmat que "no hi ha hagut cap agressió". "On és l'agressió?" ha preguntat dirigint-se a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, argumentant que només "ha caigut una ampolla a sobre de l'escó" i "ni tan sols li ha donat" al regidor. "On és l'agressió física?" ha insistit, acusant l'alcalde madrileny de voler "remar políticament i treure algun tipus de rèdit" amb aquests fets. 

"Ni deixaré la meva acta de regidor, ni deixaré de denunciar aquesta esquerra tirada a la muntanya i aquesta dreta acovardida que no sap com posar-se de genolls. Així que a tots els desitjo bon Nadal i que es recuperi de les seves greus lesions l'agredit", ha conclòs. 

L'incident s'ha produït al ple de Cibeles, quan es feia el debat sobre la moció d'urgència dedicada a Pamplona, elevada al ple per Vox. En la seva intervenció, Ortega Smith ha dubtat sobre les amenaces d'ETA a la família de la regidora socialista Adriana Moscoso. "Jo desconec la seva història familiar i la donaré per certa perquè no tinc arguments per dir que és veritat o que és mentida. Jo la creuré a vostè i la crec. El que jo no sé és com ha acceptat vostè pujar aquí a defensar això", ha llançat Ortega Smith a Moscoso.

Segons el relat del regidor de Vox, en acabar el parlament i baixar del faristol, ha passat per davant dels edils de Más Madrid i Rubiño li ha llançat un insult. "Això evidentment podríem dir que entra dins de la lògica del debat polític, però quan es fa en el context d'un insult a les víctimes del terrorisme és absolutament inacceptable", ha denunciat a la premsa. Ha estat llavors quan Ortega Smith s'ha encarat amb Rubiño i amb els papers que duia ha fet un gest violent amb el qual ha empès una ampolla, que ha sortit disparada, segons les imatges disponibles del moment. És en aquest moment quan les formacions d'esquerra li han exigit que demanés disculpes, i davant la negativa del de Vox, han abandonat el ple. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!