L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha denunciat a la xarxa que l'han vetat en una reunió d'experts Covid amb el Govern.

"Molt trist després que he corroborat que algú va vetar la meva participació en la reunió d'experts Covid amb el Govern aquest principi de setmana", ha indicat.

"Qui deu haver estat? Potser algú que no respon amb paraules i honestedat sinó amb mesures vexatòries i maquiavèl·liques", ha afegit.

Mitjà ha indicat que no ho ha denunciat perquè es consideri imprescindible, sinó perquè es veta a la reunió "algú que pensa diferent".

Mitjà va ser el coordinador de la redacció d'un informe d'experts que va encarregar pel Govern de Catalunya durant la presidència de Quim Torra, en la primera onada de la Covid, i també ha assessorat el Govern d’Andorra.

Aquest matí l'epidemiòleg ha demanat des de RAC1 al Departament de Salut que "s'assegui" i planifiqui com gestionar el coronavirus a llarg termini. En aquest sentit, ha criticat les "decisions que es prenen ràpides als passadissos".

En aquesta mateixa línia, l'expert ha demanat a la Generalitat que estigui "al costat de la societat civil" i "no posi bastons a les rodes a les empreses". "Es poden tancar espais, però quan s'arriba a una situació crítica s'ha de tancar tot. Ara ens haurà passat dues vegades, però intentin que no passi tres. Demano al Departament de Salut que planifiquin les coses a llarg termini en relació amb el teletreball, la mobilitat i el testeig. Ajudin la societat civil, no posin bastons a les rodes a les empreses i, per exemple, aprovin els seus plans estratègics de testeig", ha dit.

Mitjà va criticar a mitjans d'octubre la consellera de Salut, Alba Vergés, per la gestió que estava fent de la pandèmia del coronavirus. En declaracions al Planta Baixa de TV3, Mitjà va lamentar que l'executiu català hagués desatès algunes de les seves recomanacions i hagin regnat els "partidismes" i la "incompetència".