La candidatura que encapçalen Oriol Junqueras i Marta Rovira per revalidar el lideratge d'ERC, no tindrà competència al congrés que els republicans celebraran al setembre. La proposta que aposta per seguir amb Junqueras i Rovira a la presidència i la secretaria general, i que col·loca Pere Aragonès i Marta Vilalta com a coordinador nacional i adjunta a la secretaria general, ha aconseguit registrar un total de 1.350 avals. La seva candidatura ha estat l'única en presentar-se a l'executiva.

L'actual portaveu i candidata a la secretaria general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha remarcat que la candidatura respon al "context de repressió". Ha insistit que han de seguir "més compromesos que mai" i seguir fent passes endavant per "evidenciar que la repressió no serveix per aturar ERC". Vilalta ha afegit que aquesta candidatura seguirà amb "el compromís republicà de sempre", basat en valors com la justícia social, igualtat d'oportunitats i justícia econòmica, així com també la consolidació de la independència de Catalunya.

Aragonès i Vilalta avals Junqueras i Rovira ERC ACNConsiderant que aquests apunts "estan més vigents que mai" en una Esquerra liderada per aquesta executiva, segons Vilalta, es presenten "amb ganes de seguir, malgrat la repressió, les amenaces i els reptes que hi ha per endavant".

Un cop sabut que la seva serà l'única candidatura per poder votar, els militants del partit republicà hauran d'avalar o rebutjar la proposta al setembre, en el marc d'un congrés que encara ha de marcar la data concreta dels dies on es discutiran els documents programàtics, ideològics i estatutaris de la formació per als propers anys.