La Junta de Seguretat de Catalunya que se celebrarà el proper 10 de juliol ja té ordre del dia, al qual ha tingut accés El Nacional. D'acord amb el document, i segons han confirmat fonts del ministeri de l'Interior, Juan Ignacio Zoido abordarà amb el conseller Jordi Jané la creació d'un grup de treball perquè la unitat espanyola d'EUROPOL -la policia europea- doni entrada als Mossos al sistema d'intercanvi d'informació, entre altres matèries.

L'ordre del dia inclou la creació d'un grup de treball per mirar de quina manera la policia espanyola dóna accés als Mossos a les dades de l'EUROPOL. Una llarga reivindicació que finalment es tractarà en la reunió de dilluns que ve a la tarda, juntament amb un altre punt reiteradament demanat per la conselleria d'Interior com és l'entrada de la policia catalana en el Centre d'Inteligencia Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO. Entre els grups per analitzar els intercanvis d'informació policials, també n'hi ha un per estudiar l'accés a les bases de dades de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i les de la policia catalana.

L'ordre del dia inclou un atre punt complex: les persecucions transfrontereres "en calent". Durant la reunió tractarà la creació d'un grup de treball per estudiar la inclusió de la policia catalana en el marc el "Conveni de l'Aplicació de l'Acord Schengen". A més la reunió abordarà la certificació del pressupost per al cos dels Mossos, els aproximadament 600 milions euros basats en el total dels efectius del cos.

La Junta de Seguretat, pendent des de fa 9 anys, que ha estat possible després de dos anys d'intensa reivindicació per part de Jordi Jané i després de forçar la convocatòria des de la mateixa presidència de la Generalitat, serà dilluns, 10 de juliol, a dos quarts de cinc de la tarda, al Palau de la Generalitat. Entre les autoritats convidades hi ha el Ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido.

 

ordre el dia de la junta de seguretat1

ordre el dia de la junta de seguretat2