La força política sorpresa de les eleccions, Se acabó la fiesta (S'ha acabat la festa), de l'influenciador Alvise Pérez (Sevilla, 1990) ha irromput al Parlament Europeu amb tres eurodiputats. Juntament amb el líder del partit, ex de Ciutadans i ara propietari d'un potent canal de Telegram amb més de 500.000 persones, Luis 'Alvise' Pérez Fernández, també viatjaran a Brussel·les Diego Solier i Nora Junco, els números dos i tres de la llista del sevillà. El partit 'Se acabó la fiesta', antisistema de dretes, ha forjat la seva popularitat a les xarxes socials publicant informació, alguns cops mitges veritats, sobre casos de corrupció de partits sistèmics, sobretot d'esquerres, però també del Partit Popular i de Vox, que és on més ha pescat, si fem cas a les enquestes publicades els darrers dies.

A Espanya han superat Podemos (3,27%) i ha aconseguit gairebé 800.000 vots (4,59%). A Catalunya, la candidatura populista ha sumat 67.299 vots, gairebé un 3% dels vots. Al nostre país, el partit d'aquest conegut youtuber ha estat superat per tots els partits amb representació i a molta distància de Sumar, que ha aconseguit el 4,3% dels vots. A Tarragona i Lleida, Alvise ha superat Podemos i Sumar, que es presentaven per separat en aquestes eleccions europees.  Luis 'Alvise' Pérez ha irromput com a sisena força política al Parlament Europeu amb tres diputats i ha promès des d'una discoteca de Madrid, on ha celebrat la irrupció amb els seus seguidors, "mà dura" contra la corrupció i la "partitocràcia" i ha criticat Espanya com "la festa dels criminals". També ha anunciat l'objectiu de fer una "deportació massiva d'immigrants" i empresonar polítics com José Bono, Felipe González i Pedro Sánchez.

🔴 Resultats eleccions europees 2024, DIRECTE | Escrutini i recompte de vots
 

Antisistema per reformar o marxar d'Europa

Jugant amb eficàcia la propaganda a les xarxes socials, sobretot a Telegram i a YouTube, l'analista, com es presenta ell, ha aconseguit una legió de gent per tot Espanya que l'ha ajudat a sufragar la campanya i a catapultar-lo a ell i al partit a Europa. Arran de les publicacions de diverses informacions compromeses, ha rebut denúncies i querelles d'empreses, partits i particulars i va anunciar que es presentaria a les eleccions a l'Europarlament també per aconseguir ser aforat i poder-se defensar dels atacs que rep, segons ell, per fer-lo callar. Des de l'inici de la campanya, Alvise Pérez ja ha acusat Indra, l'empresa que s'encarrega de fer la recopilació de dades del recompte, de manipulació i ha orquestrat un sistema que, segons ells, serveix per fer un recompte paral·lel. Aquest mateix vespre, quan s'han publicat els primers sondejos, ja ha disparat contra el mediàtic presentador polític de La Sexta, García Farreras, publicant una foto d'ell assegurant que estava "pàl·lid" per haver de donar la notícia que Alvise assaltava l'Europarlament.

Alvise 002
Alvise Pérez, durant la jornada electora d'aquest 9 de juny, a Sevilla / EFE

Alvise Pérez proposa una reforma política per reduir la influència dels partits tradicionals i fomentar una democràcia més directa i participativa. A més, es compromet a convocar un referèndum per sortir de la Unió Europea si no s'aconsegueixen millores significatives en la relació amb Brussel·les, ha defensat durant la campanya electoral. Sense grup on sumar-se al Parlament Europeu, caldrà veure ara quina deriva agafen els tres diputats d'aquest partit populista que ha volgut rivalitzar amb Vox i, si bé els d'Abascal han pujat i escalat fins als set europarlamentaris, també ha irromput a la cambra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!