Continuen sortint a la llum més detalls del cas del robatori dels ordinadors, tauletes i telèfons mòbils que pertanyien a la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Després que quatre homes amagats rere un passamuntanyes assaltessin l'any passat la furgoneta contractada per la família Pujol Ferrusola per transportar aquest material des de Madrid a unes oficines de Barcelona, s'ha donat "definitivament per extraviats" els objectes fins al punt que la Justícia ja no investiga el cas.

A punta de pistola, els lladres es van emportar -  segons consta en diligències judicials al jutjat d'instrucció número 8 de Madrid i recull La Sexta - fins a 15 pendrives, 8 ordinadors, diversos monitors, telèfons mòbils, targetes de memòria, tauletes i DVD dels Pujol, els quals havien estat confiscats des del 2014 per l'Audiència Nacional en el marc de la investigació contra el clan familiar. 

El procurador contractat va recollir els aparells electrònics i se'ls va endur al seu despatx, on van ser recollits per l'empresa de missatgeria MRW per traslladar-los a Barcelona per ordre del bufet d'advocats que representa la família, però mai no van arribar. 

L'assalt a la furgoneta

A les 19.45 hores del 23 de novembre del 2020, quan la furgoneta de MRW estava parada en un semàfor a l'avinguda d'Entrevies de Madrid, un tot terreny negre li va tallar el pas, els seus quatre ocupants van baixar, van trencar els vidres de la camioneta de repartiment, van treure el conductor a punta de pistola i se'n van anar amb els dos cotxes.

L'endemà, el conductor de MRW va denunciar els fets a una comissaria de Policia Nacional precisant que el carregament dels Pujol no era l'únic que transportava. Portava també rellotges de marca. La furgoneta va ser trobada dies després a Getafe completament calcinada i amb part de la mercaderia que albergava escampada als voltants. De fet, alguns objectes van aparèixer a la M-45, tot i que les pertinences dels Pujol no hi eren.

La policia va investigar el trànsit de trucades telefòniques entre els tres escenaris --el de l'atracament, on van trobar la camioneta i on es van trobar alguns objectes--, si bé aquesta indagació no va oferir resultats.

Cas arxivat

El 2 de desembre del 2020 MRW va notificar als advocats dels Pujol, que eren els que havien contractat l'empresa per a aquest transport, que donava "definitivament per extraviats" els dispositius. El Jutjat d'Instrucció Número 8 de Madrid va assumir i va desenvolupar una petita investigació sobre els fets, però el 21 de maig passat va decidir arxivar el cas davant la falta d'avenços.

Els aparells robats s'havien fet servir en la investigació desenvolupada pel Jutjat Central d'Instrucció Número 5, que ja ha donat pas a l'obertura de judici oral contra l'expresident català i els seus set fills - Jordi, Josep, Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta Pujol Ferrusola - per formar presumptament una organització criminal que s'hauria enriquit durant dècades amb activitats corruptes valent-se de la seva posició política.

D'altra banda, a Barcelona, ​​un altre jutjat d'instrucció, el 28, investiga les tres "intrusions" que van tenir lloc el 27 de febrer del 2013 a la casa on en aquell moment residien la filla petita i l'exdona de Jordi Pujol fill, concretament a les 2.30, 5.45 i 15.30 hores d'aquell dia, sense que tampoc es tinguin notícies de progressos en aquesta causa, d'acord amb un escrit recent de la defensa de la família.