L’excomissari José Manuel Villarejo va espiar Jordi Pujol Ferrusola d’amagat del jutge de l’Audiència Nacional que ja portava un any investigant el patrimoni de la família Pujol. Així consta en una gravació a la qual ha tingut accés El Mundo i TV3. Villarejo està empresonat des del novembre del 2017 per diferents delictes de corrupció.

Els fets van tenir lloc l’abril del 2014 quan la Audiència Nacional, la Fiscalia i la Unitat de Delinqüència Econòmica de la Policia (UDEF) investigaven la família Pujol. La conversa entre el comissari Villarejo i el llavors cap d’Afers Interns de la Policia, Marcelino Martín Blas, revela els seguiments que van fer a Barcelona a Jordi Pujol Ferrusola.

A la conversa Villarejo explica a Martín-Blas que “van veure al noi aquest amb el Lamborghini i una periquita”, referint-se a Jordi Pujol Ferrusola. També relata que va ensenyar un foto a “la seva cosina”, referint-se a l’examant del fill gran de Pujol Vicky Álvarez, que va inculpar els Pujol pels diners a Andorra. La dona identificada és una exalt càrrec dels ports d’Argentina, amb qui Pujol Ferrusola va fer negocis.

Durant la conversa, Villarejo comenta que ha demanat a Álvarez que "es posi les piles i faci algunes gestions”. Segons TV3, fonts de la investigació sospiten que Álvarez estava al corrent dels seguiments, i hauria cobrat dels fons reservats destinats a la coneguda com a policia patriòtica.

Els dos policies fan un comentari masclista quan parlen que Vicky Álvarez es queixa que ella no cobra de Pujol Ferrusola i l’argentina sí. Martín Blas arriba a dir: “ És que està millor que ella”.