Enviar “tancs per la Diagonal” i “prendre TV3” van ser algunes de les propostes que es van posar sobre la taula en una de les primeres reunions de l’anomenada Operació Catalunya, que finalment va optar per la fabricació de proves contra els líders nacionalistes catalans amb la intenció de soscavar la base independentista.

Així ho revela la revista Interviú, que en l’exemplar d’aquesta setmana dedica a la qüestió un ampli reportatge en què s’indica que la policia va prendre la iniciativa d’investigar els polítics independentistes davant la “passivitat” del CNI, i a partir del 20 de setembre del 2012 -després del no de Mariano Rajoy a Artur Mas a pactar un sistema de pacte fiscal que va obrir el camí a l’independentisme de Convergència-, va orquestrar diverses actuacions destinades a trobar els draps bruts dels líders independentistes.

En una reunió de comissaris de policia, entre els quals hi hauria José Villarejo i Marcelino Martín Blas, es va decidir la creació de la ‘policia patriòtica’, on diferents alts càrrecs del CNP van impulsar investigacions sobre diversos líders nacionalistes catalans per intentar soscavar la base de l’independentisme. La reunió es va convertir en “una mena de tempesta d’idees” on es van posar sobre la taula tota mena d’idees, entre les quals es van incloure els “tancs per la Diagonal i prendre TV3”.

Finalment, però, es van descartar aquest tipus de mesures per apostar per la investigació o directament fabricació de proves, a partir de les quals van aflorar qüestions com la dels diners ocults dels Pujol, però també les informacions, que es van demostrar com a falses, dels suposats comptes corrents de Mas a Suïssa i Liechstenstein.

La filla secreta d’Artur Mas

A més, s’assegura que la policia patriòtica va arribar a investigar una suposada filla secreta d’Artur Mas, que el president de la Generalitat hauria tingut en una relació extraconjugal amb una dona extremenya, sense poder arribar a demostrar res.

D’aquesta filla secreta, que ja havia aparegut en les converses enregistrades entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, es va arribar a investigar una confidència “poc fiable” que apuntava a una noia que ja hauria arribat a edat universitària, que “estava fent la carrera a Madrid” i que, a més, rebia un pagament mensual per part de la Generalitat. Segons fonts policials citades per l’esmentada revista, s’hauria arribat a fer un seguiment de la noia “amb la idea d’agafar-li un got per treure’n l’ADN” i així confirmar la suposada paternitat.

Amb tot, altres fonts policials asseguren que tot i que es va posar sobre la taula el cas de la suposada filla, no es va arribar a realitzar cap seguiment perquè tota la qüestió era simplement “absurda”.