L'Assemblea Nacional Catalana ha anunciat avui tots els detalls de la gran manifestació que se celebrarà el pròxim 11 de setembre a Barcelona amb motiu de la Diada Nacional. Enguany la manifestació arriba en un context excepcional: després de proclamar la independència i amb presos polítics i exiliats. És per això que les entitats convocants han proposat un gran repte: omplir tota l'avinguda Diagonal sota el lema "Fem la República Catalana". 

El protagonisme enguany recaurà en una onada sonora gegant que recorrerà de punta a punta la Diagonal. A les 17.14 h els manifestants hauran de fer un silenci absolut i a baixar les pancartes i banderes. A continuació, un petard donarà el tret de sortida a la gran onada, que començarà al tram 37, a l'altura del carrer Castillejos, i s'estendrà fins al Palau Reial. A mesura que avanci, els manifestants hauran d'aixecar les pancartes i cridar. Amb aquesta acció l'ANC vol simbolitzar el clam de la societat per fer efectiu el mandat de l'1-O.

Els assistents s'hauran d'inscriure prèviament al lloc web, on se'ls assignarà un tram al llarg del recorregut. A més, hauran de dur la samarreta d'enguany, de color corall, que simbolitza el color de les brides de les urnes del referèndum de l'1-O. Des de l'Assemblea han animat a adquirir-la i han remarcat que gràcies a la venda de les samarretes es podran finançar les campanyes. 

A diferència de diades anteriors, enguany les entitats no promouran cap missatge concret, sinó que fan una crida perquè cadascú expressi lliurement la seva reivindicació. Tanmateix, tal com han anunciat les entitats, les reivindicacions centrals es basaran a exigir l'efectivitat de l'1-O, reclamar l'alliberament dels presos i exiliats i instar els partits polítics a continuar units. 

Elisenda Paluzie - Carles Palacio

Imatge: Carles Palacio

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a "desbordar els carrers de Barcelona" i demostrar que "la repressió no acabará amb el moviment indepentista".  "La manifestació ha de ser un punt d'inflexió. Hem avançat molt, però encara ens queda fer el cim, i per això hem de tornar als carrers l'11-S", ha assegurat durant la roda de premsa de la presentació de la Diada. D'altra banda, ha informat que aquesta gran manifestació donarà el tret de sortida a un cicle de noves mobilitzacions que es desenvoluparan al llarg de la tardor.