La presidenta de l'assemblea de representants del Consell per la República, Ona Curto, ha manifestat en una conferència a Sabadell (Vallès Occidental) que les afirmacions de l'excomissari Villarejo en el sentit que el CNI estava rere els atemptats de Barcelona i Cambril revelen uns fets gravíssims i que cal actuar. "Això passa de taca d'oli. Què més hem d'aguantar? Han matat veïns i veïnes nostres. I ho diuen impunement i tan tranquils. Diuen 'no mira és que els volíem espantar'. Això no és tolerable", ha indicat.

"Fins a quin punt serem capaços d'aguantar aquestes maneres d'aquest Estat tan mafiós i corrupte, i a sobre assassí?", s'ha preguntat amb vehemència. Ha insistit que això és una confrontació oberta, i que cal dir-hi prou políticament.

Segons Curto, el Consell per la República es va crear per defensar els drets i llibertats, "i ara també el dret a viure". Ha recordat que ha transcendit aquesta polèmica amb el CNI, quan s'està produint una ofensiva contra la llengua catalana, en qüestions econòmiques, tecnològiques o les infraestructures. "Són gotes que al final fan vessar el got, i ho pot fer amb molta força", ha apuntat i espera que el Consell ho catalitzi.

La presidenta del parlament del Consell per la República ha demanat que tothom tingui clar que estem davant una "confrontació directa que no s'aturarà" perquè així ho vol l'Estat. "Per això som molt crítics, perquè ara del que parlem ja és el dret a la vida", ha afegit. 

Elecció de Puigdemont

 

Cutro ha lloat l'activitat del Consell per la República i ha anunciat que el 6 de febrer ja tindran el reglament per escollir el president o presidenta del seu govern, càrrec al qual aspira el president a l'exili, Carles Puigdemont. "Fa xup-xup. I quan tinguem la presidència tindrem un bon boom, i tindrem una estratègia política molt clara", ha afirmat.

Segons la presidenta de l'assemblea de representants, el Consell treballarà en primer lloc al territori, a partir dels consells locals. I després tindrà una feina de construcció i legislativa que passarà pel govern i el parlament. "El funcionament de l'assemblea de representants serà com la del Parlament de Catalunya, però no només com la del Parlament de Catalunya", ha detallat i ha citat algunes pràctiques del legislatiu britànic que s'incorporaran.

"Crearem l'estratègia i començarem a fer l'embat", ha indicat. Curto ha indicat que fins ara s'ha fet una feina interna, però el Consell és "l'únic òrgan que té una estratègia clara cap a la independència", cosa que es veurà en els pròxims mesos.