El raper Pau Rivadulla, més conegut com Pablo Hasel, que haurà d'ingressar a la presó abans de divendres 12 de febrer per una condemna de l'Audiència Nacional, ha estat citat a una mesa electoral per a les eleccions del 14-F.

La Policia Local de Lleida va notificar fa uns dies a Hasel que ha estat elegit membre d'una mesa electoral a Lleida, en les eleccions al Parlament, que se'n celebren diumenge 14 de febrer, segons ha explicat a Europa Press el cantant, cosa que és incompatible amb el fet d'entrar a la presó abans del dia 12 de febrer.

Notificació rebuda

Aquest mateix dimarts, Hasel ha rebut la notificació de l'Audiència Nacional que li comunica que té 10 dies per entrar voluntàriament a la presó per complir la seva condemna, un termini que en finalitza divendres 12 de febrer.

Hasel va ser condemnat a nou mesos i un dia de presó per la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional el setembre de 2018, així com al pagament d'una multa d'aproximadament 30.000 euros per un delicte d'enaltiment del terrorisme, i injúries i calúmnies a la monarquia i a les forces de seguretat de l'Estat, per difondre missatges atemptatoris en xarxes socials, i té pendent una altra condemna de dos anys de 2015.

Per la seva part, l'advocat del raper, Diego Herchhoren, ha anunciat que presentarà un recurs de súplica que haurà de resoldre la Sala d'apel·lació de l'Audiència Nacional.

Dilluns, en roda de premsa a Lleida, el cantant va assegurar que no es presentaria voluntàriament a la presó, que no demanarà l'indult i que ha descartat anar-se'n a l'estranger, encara que ho considerava una opció "respectable". Hasel va assegurar en aquesta mateixa roda de premsa que el seu empresonament només busca "espantar en la resta perquè no diguin el mateix i no es mobilitzin i provar de silenciar aquest missatge que l'Estat considera perillós per als seus interessos" i, en aquest sentit, va criticar el Govern. El raper de Lleida també va considerar que el seu empresonament aconseguirà "donar més veu al missatge a aquest missatge que volen silenciar" i, per això, va descartar l'opció de l'exili.

Foto principal: Pablo Hasel durant una roda de premsa a Lleida el dia 1 de febrer / ACN