El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha reaccionat a través de X (abans, Twitter) a la investigació d'ElNacional.cat que revela Papers de l'Operació Catalunya i que incriminen l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy. Antich posa el focus, justament, en el fet que aquesta documentació assenyali l'exdirigent del Partit Popular: "Com ja sospitàvem, Mariano Rajoy estava al cas i pagava amb fons públics tota la guerra bruta antidemocràtica contra l'independentisme". A parer del president de l'entitat cultural, "la impunitat és això". Els àudios i documents que ElNacional.cat publica aquest dilluns corroboren que el gallec no era aliè a l'entramat i les maniobres fetes amb recursos públics per l'executiu dels populars. De fet, aquesta informació, validada per diversos testimonis que formaven part d'aquest operatiu parapolicial, sostenen que tant Rajoy com l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, van ordenar activar l'Operació Catalunya el setembre de 2012 —després de la Diada massiva d'aquell any—.

🔴 Papers Operació Catalunya, DIRECTE | Reaccions als documents secrets que incriminen Rajoy

A més de Xavier Antich, Òmnium Cultural ha publicat al seu perfil una piulada on escriuen que "es confirma que el màxim dirigent de les clavegueres de l'Estat era el president del govern espanyol". En aquest sentit, carreguen contra el fet que s'hi destinessin recursos dels fons reservats per perseguir l'independentisme: "Diners públics usats per destruir adversaris polítics, perquè sembla que a l'Estat espanyol tot s'hi val per acabar amb l'independentisme".

La implicació del govern del PP

En el marc de l'Operació Catalunya, es va realitzar espionatge a polítics i empresaris catalans sense empara judicial, que al mateix temps anaven en paral·lel a les realitzades pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Així ho constata la documentació que ElNacional.cat revela aquest dilluns: hi ha una trentena de notes informatives de la policia espanyola, que es van fer entre el 2012 i 2014, que acabaven a les mans dels responsables d'Interior. D'una banda, el comissari José Manuel Villarejo informava Francisco Martínez, número 2 d'Interior i mà dreta de Jorge Fernández Díaz, segons es desprèn de diverses gravacions. Aquests papers els rebia Fernández Díaz i també arribaven al despatx del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, tal com indiquen a aquest diari fonts implicades en aquestes actuacions contra l'independentisme.

 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!