Òmnium Cultural prepara un acte d’homenatge a la seva expresidenta Muriel Casals dijous vinent a les set del vespre. La convocatòria es farà al passeig dels Til·lers, al parc de la Ciutadella, després de l’acte institucional que està previst que organitzi el Parlament. Portarà per títol “El millor homenatge, la victòria. Acte cívic de comiat i homenatge a Muriel Casals”.

La previsió és que hi hagi diferents intervencions per glossar la figura de Casals, tant provinents de la societat civil com del grup parlamentari de Junts pel Sí, del qual formava part.

Mentre el Parlament prepara una convocatòria de perfil més institucional a les cinc de la tarda a l'auditori de l'edifici, la d’Òmnium serà una cita “popular, oberta i cívica”, segons fonts d’entitat.

De fet, la Mesa del Parlament haurà de definir demà al matí quina mena d’acte organitzarà per homenatjar la diputada. La previsió és, segons fonts de la Cambra, posar molt l'accent en el perfil més institucional. Entre altres raons per evitar reticències dels grups de l’oposició.

Precisament, el president del PP, Xavier García Albiol, ha advertit aquesta tarda en declaracions a l’Oracle de Catalunya Ràdio la necessitat que la convocatòria del Parlament no tingui un caràcter partidista. "Intentem mantenir un cert to institucional, no intentem convertir aquest reconeixement en un acte partidista, perquè aleshores es complica la situació a tots plegats", ha advertit.

Muriel Casals va morir la matinada de diumenge com a conseqüència de les ferides que va patir quan va ser atropellada per una bicicleta el passat dia 30 de gener al carrer Urgell de Barcelona. Des d'un primer moment la família ha volgut preservar l'enterrament en el cercle més íntim, per la qual cosa des d'Òmnium s'ha impulsat la celebració tant de l'acte públic com de l'homenatge institucional.