Òmnium Cultural i les principals colles castelleres del país han presentat un mocador de color groc en suport als presos polítics i els seus familiars, amb la intenció que el llueixin aquesta temporada, juntament amb el tradicional mocador casteller vermell.

El nou Mocador Casteller Solidari és de color groc i amb piquets blancs, porta la inscripció ‘Llibertat presos polítics’ i els ha fabricat una empresa manresana. El seu cost és de 4 euros i tots els beneficis aniran destinats a la Caixa de Solidaritat.

La idea va sorgir de la colla castellera Moixiganguers d’Igualada, i de seguida s’hi van sumar les altres colles castelleres i també la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. L’objectiu, a més de recaptar fons per la Caixa de Solidaritat, és que “totes les places castelleres aquesta temporada estiguin tenyides de groc”, tal com ha recordat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. Cal tenir present que els castellers són una de les manifestacions culturals més internacionals que té Catalunya i, per tant, un bon altaveu de la denúncia de la repressió que pateix el país. Òmnium espera que d’altres manifestacions de cultura popular i tradicional del país se sumin a la iniciativa i incloguin mocadors o motius grocs a la seva vestimenta tradicional.

La presentació del Mocador Casteller Solidari ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a la seu nacional d’Òmnium Cultural amb la presència del vicepresident, Marcel Mauri; familiars de presos i exiliats, com Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, entre molts d’altres; mig centenar de castellers d’arreu del país i el vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres, Roger Gispert i representants de diverses colles, com els Castellers de Vilafranca, Colla Vella Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró i Colla jove xiquets de Tarragona, entre d’altres.

La iniciativa ha estat agraïda per Jordi Turull per mitjà d'un tuit.