Crida d'Òmnium Cultural a la ciutadania perquè s'acostin a la seva seu per seguir en directe la declaració de Jordi Cuixart, aquest dijous, al Tribunal Suprem. Les presses de Marchena han fet coincidir amb la jornada de vaga general el torn del seu president. I l'entitat no desaprofitarà l'oportunitat. A Cuixart li toca després de Santi Vila i Jordi Sànchez, per tant, no se sap l'hora exacta que començarà, tot dependrà de quant s'allarguin els seus companys.

seu omnium barcelona judici proces espectadors pantalla

La idea inicial era fer només la cobertura de l'interrogatori a Jordi Cuixart. Poc abans de les 12h, els operaris han començat a muntar la paradeta. A la una tocades, els tècnics feien les primeres proves d'imatge i so. A la pantalla i pels altaveus ha aparegut Jodi Sànchez. I espontàniament, els ciutadans que avui feien vaga s'han anat asseient a les cadires. Fins que ha quedat ple. Òmnium ha decidit aleshores no tallar la retransmissió. 

I les centenars de persones que segueixen el judici en directe l'estan vivint com si fos un Barça-Madrid. Amb la mateixa intensitat, amb el mateix sentiment. 

Els aficionats congregats han vibrat a cada jugada del duel dialèctic entre Jordi Sànchez i el fiscal Javier Zaragoza. Quan el president de l'ANC feia un bon dribling, el públic l'aplaudia. Per exemple, quan Sànchez ha declarat que a ell i Cuixart se'ls persegueix per castigar la llibertat d'expressió de tot un poble. judici procés; sánchez, Cuixart, Romeva i Forn - EFE

De la mateixa manera, les esbroncades al rival, al fiscal, han estat inversament proporcionals als víctors a Sànchez. Cada vegada que el públic observava una entrada bruta, feia palesa la seva indignació, bé fos xiulant o escridassant-lo. En algun moment, fins i tot, s'ha escoltat algú cridant "trileru!" en el punt de tensió màxima, quan Javier Zaragoza ha atacat amb els cotxes de la Guàrdia Civil. Els assistents han esclatat amb la pregunta de per què els Jordis no van agafar el megàfon per advertir que als cotxes hi havia armes. 

Durant uns instants la megafonia ha interromput la retransmissió per avisar que una mare buscava el seu fill, emulant aquell famós "atenció si us plau, atenció", dels dies de partit al Camp Nou.

A la tarda s'ha reprès el match. A les portes de la seu d'Òmnium esperen que surti al camp el seu Messi, Jordi Cuixart. Això si l'àrbitre Marchena no acaba ajornant el partit fins dilluns. Veurem i n'informarem, a peu de camp.