Òmnium Cultural ha afirmat aquest dissabte, aniversari del 27-O, que seguirà sent un espai de trobada al servei de la unitat d'acció dels partits sobiranistes per traçar una estratègia compartida i ha fet una crida a les forces polítiques: "La unitat ja no pot esperar més".

En una carta signada pel president de l'entitat, Jordi Cuixart; els vicepresidents Marcel Mauri, Marina Llansana i Joan Vallvé, i la Junta Directiva, han reclamat "generositat, rigor i sentit d'estat" a les forces independentistes.

 “No permetrem mai límits en la defensa de les llibertats i la democràcia, i n'assumim plenament les conseqüències”, asseguren a la carta.  “Malgrat la repressió, que ningú no en tingui cap dubte: no renunciem a res, ni deixarem ningú pel camí. Òmnium Cultural continuarà sempre compromesa amb el dret a l’autodeterminació de tots els catalans”, afegeixen.

Atac sense precedents

En l'aniversari de la declaració del 27-O, han criticat que l'Estat "va perpetrar un atac sense precedents contra les institucions pròpies mitjançant l'aplicació il·legal de l'article 155" de la Constitució. Han considerat que "la deriva repressiva de l'Estat és ja inqüestionable" i que s'ha demostrat la nul·la voluntat de negociació de totes les institucions.

Els dirigents d'Òmnium afirmen que faran del judici del Tribunal Suprem "un nou altaveu internacional que denunciï els dèficits democràtics "i que serà una palanca per a la república catalana.