El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reaccionat a la fugida del rei emèrit poc després de saber-se la notícia. Concretament, Cuixart ha assenyalat el suport expressat per Felip VI a la decisió del seu pare. En el comunicat que s'ha fet públic aquest dimecres, l'actual cap d'estat ha manifestat els seus respectes i agraïment a l'emèrit, remarcant la seva "importància històrica".

Des de la presó, Cuixart ha reaccionat al missatge de Felip VI. "Un cap d'Estat aplaudint la fugida d'un corrupte; de la impunitat n'han fet carta de presentació al món", ha dit el president d'Òmnium. Per això, ha apostat per "un futur sense súbdits ni borbons". "Per justícia, memòria i dignitat", ha reivindicat Cuixart.

El comunicat de la casa reial

La casa reial espanyola ha emès un comunicat que recull la carta del rei emèrit, Joan Carles I, al seu fill, l'actual cap de l'Estat, Felip VI, en la qual anuncia que marxa d'Espanya "davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la meva vida privada", en al·lusió a les acusacions de corrupció que s'estan investigant a Suïssa i Espanya i la seva relació amb l'aristòcrata Corinna Larsen.