Òmnium Cultural i l'ANC ha fet una crida a rebre aquest diumenge Felip VI amb una "gran cassolada" a les 21.00 hores, coincidint que el Rei participarà en el sopar d'inauguració del Mobile World Congres.

"Aquest diumenge el rei Felip VI ve a Barcelona. Rebem-lo fent una gran cassolada per haver donat suport a la repressió policial contra votants pacífics l’1-O", ha defensat des del compte oficial d'Òmnium a Twitter. També proposen que si en el moment de la cassolada, a les 21 hores, s'està al cotxe i no es pot participar en la cassolada, es faci fent sonar el clàxon.

Per altra banda, l'ANC també crida a una "cassolada i xiulada" a Felip VI, assegurant que "els catalans no tenim rei".

D'aquesta manera, les entitats sobiranistes se sumen a la proposta de cassolada que ja s'havia fet sentit a les xarxes, proposada per l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.

El motiu de la presència del Rei és el sopar oficial d'inauguració del Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana aquest diumenge. Aquesta serà la primera vegada que el Rei viatjarà a Catalunya des de l'1 d'octubre, i després del seu discurs del dia 3 d'aquell mes, dia en què es va celebrar una aturada general a Catalunya. En aquell discurs, Felip VI va situar el Govern "al marge del dret i la democràcia".