El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha afirmat que la llei d'amnistia hauria de beneficar aproximadament unes 1.500 persones. Dins d'aquest recompte es deixen fora els investigats pel cas Volhov i a Laura Borràs, ja que "no són per exercir drets fonamentals", segons ha exposat en una entrevista a SER Catalunya aquest divendres. Antich ha explicat que Òmnium ha comptabilitzat aproximadament 1.500 persones perquè no se sap exactament quantes persones estan investigades per Tsunami Democràtic. I ha explicat que el mètode que ha utilitzat Òmnium per comptabilitzar represaliats és tenir en compte les causes iniciades per exercir drets fonamentals. Per tant, segons ha explicat, la condemna a la presidenta de Junts, Laura Borràs, no entra en aquest còmput. 

🔴 Negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora dels acords

🔴 Aquest és el document de l'acord del PSOE i ERC per la investidura

Antich també ha apuntat que si bé la llei d'amnistia és útil, no resol "tot el problema de repressió". "Sempre hem dit que cal una eina que abordi el conflicte polític i que reconegui l’exercici de drets fonamentals. Per a nosaltres, l’amnistia serà útil, si aborda el conflicte polític de fons, que no és altre que permetre que Catalunya pugui decidir el seu futur democràticament", ha exposat. A més, el president d'Òmnium ha remarcat: "Una amnistia que obviï la possibilitat d’investigar els cossos policials que han comès tortures, seria inadmissible en el dret internacional". 

La llei d'amnistia, encara per definir 

Per "culminar la desjudicialització" del Procés, l'acord contempla l'aprovació d'una llei d'amnistia "per procurar la plena normalitat política, institucional i social com a requisit imprescindible per afrontar un diàleg i una negociació en unes condicions òptimes i equilibrades".

El document fet públic per ERC i el PSOE no detalla el contingut de la llei, ja que encara queden serrells per tancar amb JxCat, malgrat que quan socialistes i republicans van tancar l'acord sobre aquest punt dimarts passat a la nit es va anunciar que abastaria tots els encausats i investigats pel procés, inclosos els processats pel Tsunami Democràtic i els CDR. Respecte a l'abast de l'amnistia, Antich ha reivindicat que des d'Òmnium van ser els primers a dir que el problema no era només els "presos polítics" sinó que afectava centenars de represaliats. "Molta gent ens deia què havíem fumat i com ens atrevíem a posar sobre la taula una cosa que l'Estat mai voldria abordar", ha recordat.