L’operatiu policial ordenat per l’Audiència Nacional i portat a terme per la Guàrdia Civil contra col·lectius independentistes, en el qual de moment hi ha nou detinguts, ha estat considerat per les principals entitats socials a favor de l’independentisme com una maniobra per “criminalitzar el moviment independentista”.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha recordat via twitter que hi ha precedents de l’actuació d’avui, com les operacions Dixan i Pandlora i la persecució dels membres del CDR Tamara Carrasco i Adri Carrasco. En ocasió de l’operatiu d’avui, Mauri ha assenyalat que l’operació d’avui s’ha fet “de matinada, vulnerant drets, criminalitzant moviments”. “Detenen i després busquen proves. Com sempre”, ha afegit el vicepresident d’Òmnium.

Per la seva banda, i també via twitter, l’ANC ha apuntat que s’han fet “nou detencions arbitràries per intimidar i criminalitzar el moviment independentista a les portes de la sentència”. “No cedirem al seu xantatge”, afegeix l’ANC.