"No m'hauria passat res si no em digués Pujol". Així de contundent s'ha mostrat Oleguer Pujol, fill menor de l'expresident Jordi Pujol, un dia després que l'Audiència Nacional hagi decidit arxivar el cas Drago, en el qual se l'acusava per delictes fiscals i blanqueig de capitals, que el jutge ha desestimat en no trobar "cap indici". En declaracions al programa Planta Baixa de TV3, Pujol ha explicat les conseqüències per a la seva vida professional i personal que han tingut els 9 anys d'investigació d'aquest cas, que forma part de la causa general contra la família Pujol Ferrussola, pendent de data de judici. Sobre la lentitud per fixar aquesta data, Oleguer Pujol ha assegurat que l'objectiu és impedir que el seu pare "es pugui defensar de forma justa". 

Oleguer Pujol: "Desacreditar el meu pare com a referent moral"

Malgrat que la investigació ha durat 9 anys Pujol assegura que "des del principi ja sabien que no hi havia res". Ha explicat que l'origen dels diners per l'operació de compravenda de 1.152 oficines del Banc Santander el 2008 "mai no va ser desconegut", i que "des del primer dia" hi havia disponible un informe que demostrava que no provenien de la família, sinó de diversos inversors institucionals.

"No s'ha fet la feina perquè no els ha interessat, els 3.000 milions eren molt sexys per fer gran la pilota del cas Pujol", ha asseverat. En aquest sentit, ha apuntat que ell mai no va ser l'objectiu, sinó una peça més. "El gran objectiu d'aquesta causa era i ha estat desacreditar el meu pare com a referent moral, com a ideòleg català i una persona que va entendre Espanya d'una manera que no els interessava", ha reblat. 

Oleguer Pujol: "El judici s'endarrereix intencionadament"

Oleguer Pujol està pendent, juntament amb tota la seva família —a excepció de la mare, Marta Ferrussola— del judici a l'Audiència Nacional pel cas Pujol, pel qual se'ls acusa dels delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i falsedat documental en relació amb la gestió del seu patrimoni. 

S'ha mostrat optimista que quedarà en res, però ha denunciat que la data del judici "s'endarrereix intencionadament" per impedir que el president Pujol, que el passat juny va fer 93 anys "es pugui defensar de forma justa". "Esperen que es mori o que tingui una incapacitat tan gran que no li permeti fer-ho", ha afirmat. Oleguer Pujol ha insistit que "no hi ha cap prova" que avali els delictes dels quals els acusen, i que la celebració del judici implicarà demostrar això. "Han fet la pilota tan gran que no es poden permetre una interlocutòria que s'assembli a la meva", ha etzibat. 

En aquest sentit, ha explicat que en múltiples ocasions han demanat sense èxit a la policia que els doni la còpia dels discos durs que es van endur de casa seva durant els escorcolls, uns arxius que consideren "imprescindibles" per a la defensa.

Oleguer Pujol, sobre els 9 anys d'investigació: "Molt durs" 

Pujol ha explicat que, d'una banda, està "content" perquè "es va coneixent la veritat", però alhora admet que també sent "ràbia i ressentiment" pel que han suposat els 9 anys d'investigació contra ell. "És molt fàcil crear una mentida, però desmuntar-la és un malson", ha lamentat. 

Ha relatat que quan van començar les acusacions cap a ell a la premsa, abans de l'inici de la investigació judicial, va perdre la feina. La situació encara va empitjorar quan el 2017 el fiscal va demanar el seu ingrés en presó preventiva, mesura que el jutge va desestimar, però sí que li va retirar el passaport durant un any. "Més enllà del tema econòmic es produeix una aniquilació social total, aquests 9 anys han estat molt durs", ha conclòs.