L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya adverteix de l'increment de la violència contra les persones LGTBI. A través d'un comunicat, l'entitat explica que aquest 2019 porta registrades 70 incidències, un 30% més que el 2018.

L'alerta arriba després que una parella de dos nois de 18 i 21 anys hagin denunciat una agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona, divendres a la nit. L'Observatori, que ha assistit a les víctimes, proposa a l'Ajuntament de Barcelona i a la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat habilitar un servei d'atenció a víctimes nocturn a través d'un número de WhatsApp amb psicòlegs i advocats per a poder atendre les víctimes "d'una forma còmplice i amable".

Segons el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, la seguretat de les persones LGTBI està "en risc" en l'àmbit de l'oci nocturn a Catalunya. Rodríguez, que denuncia un "brot" de "violència" a les nits "tant verbal com física" i generada majoritàriament per joves, sovint menors, insta tant a l'Ajuntament de Barcelona com a la Generalitat a "abordar el tema" per tal de "buscar solucions".