Funcionaris de presons, representats per CCOO, han presentat una denúncia penal contra el portaveu de la plataforma International Watch Trial i director de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH), Iñaki Rivera, arran d'una entrevista que va protagonitzar a TV3 el novembre del 2018 on va denunciar tortures i maltractes a les presons.

També el sindicat CSIF va emplaçar Rivera a una conciliació prèvia perquè es retractés de les seves paraules, advertint-lo que el denunciarien per calumnies, tot i que aquesta denúncia no ha estat formalitzada.

L’OSPDH interpreta aquesta denúncia, a través d'un comunicat, com un intent de dissuadir Rivera i les organitzacions en què treballa de seguir amb “la seva acció de denúncia de la violència institucional i de la vulneració de drets”.

La denúncia de Rivera ha rebut el suport de l'Organització Mundial contra la Tortura, que denuncia que el director de l'OSPDH està patint actes "d'estigmatització, fusigació i criminalització". "L'Observatori denuncia l'existència d'un context a Espanya en què s'està observant una tendència a l'ús indegut del dret penal contra declaracions i missatges protegits per la llibertat d'expressió", alerten.