El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha demanat aquest dijous, durant el seu discurs a la gala dels Premis 31 de desembre, l'"alliberament immediat" de Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium), i dels membres del Govern en funcions Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

"Per als quatre exigim el seu alliberament immediat", ha reclamat Mateu després de dedicar una salutació "predilecta" a Sànchez i Cuixart, que ha definit com "dos homes bons i de pau que avui fa 73 dies que estan empresonats injustament i tractats com a vils facinerosos", així com a Junqueras i Forn, "tancats arbitràriament".

Mateu s'ha dirigit als premiats per manifestar "que la seva empenta i el seu treball constant i abnegat a favor sempre de la llengua i de la cultura pròpies" els "anima a continuar donant-ho tot per elles". "Amb la llum que ens oferiu aconseguirem sortir per sempre del resistencialisme a què ens volen condemnar", ha postil·lat.

"Jordis, no sou aquí però sentim el vostre alè i per això volem que aquesta Nit de la Cultura sigui tota vostra", ha conclòs Mateu.

A l'acte, hi ha assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que ha estat rebuda amb un fort i llarg aplaudiment i crits de "llibertat". També hi han assistit altres autoritats, com el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el president del Parlament balear, Baltasar Picornell; l'alcalde de Palma, Antoni Noguera, i la vicepresidenta del Govern balear, Bel Busquets.