La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, ha afirmat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució "no soluciona el problema a Catalunya" i demana de resoldre'l amb política. "Aquí hi ha un problema, un problema polític. I l'hem de resoldre amb política. L'article 155 soluciona aquest problema? No. Es va aplicar en el seu moment i no va resoldre el problema de Catalunya. Crec que posar elements inútils com a símptoma que allò seria la solució és un error polític", ha dit en una entrevista a Europa Press.

La presidenta de la Diputació ha dit aquestes paraules després de la intervenció de Pedro Sánchez en el ple del Congrés aquest dimecres en la que ha marcat distàncies amb ERC en advertir que aplicaria qualsevol article de la Constitució davant de qualsevol intent de violentar la Carta Magna, una cosa que Marín comparteix perquè "evidentment cal complir la Constitució".

Marín ha concretat que el 155 és "un instrument com a reacció a un moment concret que pugui succeir aquí", però ha afirmat que, quan es va aplicar en Catalunya, encara que pogués ser útil en aquell moment, no va solucionar el problema de fons.

Investidura frustrada

Sobre la falta d'acord per aconseguir la investidura de Sánchez i l'anunci que va realitzar aquest dimarts que els espanyols tornaran a les urnes el 10 de novembre, ha explicat que "la culpa és de tots" els actors implicats.

Concretament ha assenyalat als líders d'Unidas Podemos, de Cs i del PP, però no ha restat responsabilitat als socialistes perquè considera que el partit sap fer autocrítica: "Nosaltres som un partit molt autocrític i estic convençuda que el president tampoc no se sent orgullós d'aquest període. Probablement ell també pot autoatribuir-se alguna culpa, però la culpa és de tots".

Amb tot, Marín llegeix en la intervenció de Sánchez d'aquest dimarts una recerca d'un Govern "estable, sòlid i fort" per governar Espanya, en el que creu que hi haurà ministres del PSC, perquè Sánchez sempre ha comptat amb Catalunya, ha assegurat.