Els dos principals presidents autonòmics del Partit Popular, el gallec Alberto Núñez Feijóo i l’andalús Juanma Moreno s’han vist obligats a adaptar les seves agendes per assistir a la manifestació contra el diàleg polític a Catalunya convocada per a aquest diumenge a Madrid per Partit Popular, Ciutadans i Vox.

El president del PP, Pablo Casado, vol fer una demostració de força, no només per soscavar el Govern espanyol de Pedro Sánchez, sinó també per fer-se valer davant les alenades al clatell de Ciutadans i Vox i per això no es podia permetre les absències dels seus principals barons territorials.

Només així s’explica que els presidents Feijóo i Moreno, més pròxims a l’anterior cúpula del PP encapçalada per Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría, hagin canviat de la nit al dia la seva decisió de no assistir a la manifestació, adduint problemes d’agenda però aprofitant també per marcar distàncies amb l’escalada de tensió que protagonitza Casado.

De fet, Feijóo ha hagut de canviar l’agenda del seu viatge als Estats Units per poder desplaçar-se a Madrid, mentre que Moreno finalment ha hagut de canviar un acte ja agendat per poder anar a una concentració a la qual tots dos, en un primer moment, van dir que no hi anirien.

Qui de moment sembla que no hi serà present serà el líder dels populars al País Basc, Alfonso Alonso, ni la seva número dos, Amaya Fernández. Tots dos tenen previst assistir diumenge a l’acte de commemoració de l’assassinat a mans d’ETA de Joseba Pagazaurtundua l’any 2003.