El regidor de la CUP i número 2 del partit per Tarragona a les eleccions del 14-F, Edgar Fernández, té una ordre de cerca i captura per la seva participació en una tractorada en el marc de les protestes contra la sentència de l'1-O que va acabar amb aldarulls i càrregues davant la comissaria de la Policia Nacional de Reus el 16 d'octubre passat. En concret, se l'investiga per desobediència i desordres públics. La Generalitat és acusació particular.

El regidor de la CUP ha estat citat en quatre de les causes i en totes s'ha negat a declarar davant del jutge. Creu que totes formen part d'un "relat" a base d'expedients policials, "servit en safata" a Fiscalia perquè generi "casos repressius" contra persones que estan "fitxades" com a militants polítics.

Dos jutjats de Reus han obert fins a cinc causes per protestes postsentència -i una sisena en relació al tall de la Jonquera- amb una quarantena de persones investigades, de les quals una vintena estan encausades. Fernández qüestiona que estigui encausat en quatre procediments oberts -i en tots hagi plantat el jutge-, però que només aquesta causa en concret, en la qual va haver-hi un enfrontament amb uns militants de Vox, hagi derivat en una ordre judicial a tres dies de les eleccions.

"Casualitat"

L'acusat ha ironitzat davant aquesta notícia i ha afirmat que es tracta d'una "casualitat" que justament ahir Vox l'assenyalés durant el debat tarragoní de les eleccions a TV3 i avui la justícia "hagi mogut fitxa". "El feixisme ens assenyala, amb noms i cognoms, però ni ens fan por, ni passaran", ha clamat.

"Ara la meva detenció depèn dels Mossos d'Esquadra", diu Fernández, el qual assegura no confiar gens en el cos policial que, en la seva opinió, ha construït tot un "relat", a través de denúncies amb "intencionalitat política", sobre les quals se sustenten les causes obertes als jutjats de Reus per les mobilitzacions independentistes de la tardor del 2019.
 

El pròxim 10 de març Fernández torna a estar citat per segon cop com a imputat en una altra protesta a Reus, per les sentències del Judici del Procés, on van haver-hi llançament de tanques, i en la qual la Generalitat s'hi ha personat com a acusació particular. Ja avisa que tampoc es presentarà a aquesta darrera citació judicial.

Fernández, portaveu del Secretariat Nacional, compta amb un bagatge en el municipalisme. És graduat en Educació social i en els últims anys s'ha centrat, tant dins com fora del consistori reusenc, en la defensa de polítiques d'habitatge i dels drets socials de les persones vulnerades, com la defensa de l'accés al padró.

Imatge: Edgar Fernández / ACN