El govern francès ha anunciat aquest dissabte que suavitza el seu projecte de reforma de les pensions: finalment es retira l'edat de referència de la jubilació als 64 anys per tenir la pensió plena. Actualment està marcada en els 62 anys i és un dels punts calents que exigien els sindicats que s'apliqués d'immediat per poder començar les negociacions.

Aquesta ha estat la resposta del govern Macron a les protestes que s'han vist als carrers, sobretot de París, i que han tensat la corda entre els manifestants i la policia francesa. Després de setmanes de vaga indefinida en el transport públic, manifestacions recolzades per tots els estaments socials i pèrdues de fins a 800 milions d'euros en serveis com el metro, el primer ministre Édouard Philippe, ha anunciat que el govern recula les seves intencions. 

Els sindicats, recolzats per les armilles grogues, encadenen més d'un any de protestes a França. En els darrers dies s'ha tancat per seguretat la Torre Eiffel, s'han detingut fins a 27 persones a París en un sol dia i avui, les imatges de tensió als carrers s'han repetit.

Malgrat el desgast dels manifestants, sindicats més radicals com CGT, no tenen la voluntat d'aturar-se ja que consideren que suavitzar la reforma no és suficient. L'opinió pública també és crítica. Le Monde titula a la seva editorial: "La violència policial reflecteix un fracàs", mentre els enfrontaments es continuen repetint.