La possibilitat d'acabar a La Moncloa es complica per als populars després de la investidura fallida del líder popular, Alberto Núñez Feijóo. Si el PP tenia alguna esperança que la repetició electoral els aplanés el camí cap al govern espanyol després de la patacada de la investidura, haurien d'abandonar aquesta idea, segons la darrera enquesta de Sigma Dos per a El Mundo. El sondeig, fet durant la investidura, mostra com el PP guanyaria fins a 10 diputats, però el bloc de dretes en conjunt sumaria 175 diputat, un menys del que cal. Per si no n'hi hagués prou, el bloc d'esquerres també sumaria 175 escons, és a dir, es donaria un empat tècnic. 

Els populars guanyaries uns 10 representants a costa dels socialistes i, en més gran mesura, de Vox. La formació d'extrema dreta tornaria a rebre una bona patacada a les urnes. En aquest cas, perdria 7 escons, i passaria de 33 a 26 diputats. Aquesta davallada faria que el partit de Santiago Abascal deixés de ser tercera força i passés a la quarta posició. Així doncs, de nou, el suport de l'extrema dreta no seria prou per a Feijóo, tampoc el de Coalició Canària (CC) o Unió del Poble Navarrès (UPN) —amb un diputat per a cada formació, la qual cosa elevaria la suma a 175 suports dels 176 necessaris—. 

enquesta el mundo 2 octubre 2023
Font: El Mundo

PSOE i Sumar salven els mobles 

Per la seva banda, el PSOE perdria suport, al voltant de 3 diputats, i passaria de 121 a 118 escons. Els socialistes perden suports respecte al 23J, però tenen la mateixa força que el PP, ja que sumen exactament els mateixos suports: 175 vots. Això es deu al fet que molts dels seus socis i possibles socis igualen els seus resultats, i fins i tot un els millora. 

Qui millora els seus resultats és Sumar. La formació liderada per Yolanda Díaz sumaria un diputat més a les seves files del Congrés dels Diputats. D'aquesta manera, passarien a tenir 32 escons. Tot i que encara no igualen el resultat del 2019 d'Unidas Podemos (35), aquest resultat els situaria com a tercera força, davant la desfeta de Vox. 

Pel que fa als partits catalans, el sondeig augura que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) igualaria el seu resultat de juliol: 7 diputats. En canvi, Junts per Catalunya perdria un diputat en unes noves eleccions, passant a tenir-ne 6. 

Desconfiança en l'amnistia entre els votants socialistes 

Una altra enquesta duta a terme per NC Report per a La Razón mostra com la meitat dels votants socialistes expressen temor que després de l'amnistia torni ha haver-hi un conflicte amb els independentistes. Concretament, el 53,7% dels votants del PSOE han respost afirmativament a la pregunta: "Tem un nou desafiament independentista si es concedeix l'amnistia?". Tot i això, són els votants de Sumar els que, dins de l'esquerra espanyola, responen més afirmativament a aquesta pregunta, amb un 72,7%.