La plataforma Nova Convergència, impulsada per l’ex-conseller de Justícia Germà Gordó, concorrerà a les eleccions del 21 de desembre després d’inscriure’s al registre de partits sota el nou nom de Convergents, segons ha informat avui en un comunicat.

La formació, que ja havia aprovat a principis de mes participar en els comicis autonòmics, es fixa com a objectiu ocupar “un espai central que la dinàmica política dels darrers mesos i sobretot els actuals moviments electorals han deixat incomprensiblement desert”.

Acusen el PDeCAT de “seguidisme” de l’esquerra catalana

Convergents acusa el PDeCat —antic partit de Gordó— de “seguidisme” de l’esquerra catalana, i ha anunciat que incorporarà a les llistes antics membres del partit hereu de CDC, de Demòcrates —escissió de l’extingida Unió— i independents.

Considera que el procés independentista ha estat “un intent ambiciós i legítim” de millorar la vida dels ciutadans de Catalunya que ha xocat amb la dura actitud dels partits majoritaris a Espanya, la qual cosa ha provocat una indefensió que ha agreujat la situació.

Per aquest motiu, Convergents aposta perquè els partits sobiranistes —en els quals s’inclou— sumin més vots i escons que els contraris a la independència “per obtenir la força negociadora i la representativitat que farà falta per a les dures negociacions que tindran lloc”.