Després de més d'una hora de jugar al gat i la rata, finalment han començat els llançaments i el moviment de contenidors per fer les primeres barricades. Tot això, a Barcelona, al final de la jornada de reflexió, hores abans que se celebrin les eleccions generals del 10-N. Ha estat més un intent que res i, en tot cas, ha contrastat amb el to cívic i festiu de la multitudinària concentració del Tsunami Democràtic a la plaça Universitat

El dia de reflexió amb actes festius-reivindicatius i una ciutat completament blindada de policies, ha acabat amb una manifestació dels CDR que, en no poder arribar fins a Via Laietana perquè els Mossos han tallat els accessos, han acabat buscant un forat de seguretat per fer córrer la policia. I això ha estat tot, poca estona després.

policia espanyola manifestacio cdr jornada reflexio gran via - Sergi Alcazar

Furgonetes de la policia espanyola a Gran via / Sergi Alcàzar

El balanç de danys, després d'algunes corredisses, no gaire més que un parell de contenidors tombats. Res de foc. Càrrega de cop de porra aïllada i alguns llançaments. Res a veure amb els incidents que hi va haver al centre de Barcelona la setmana que es va fer pública la sentència del judici del procés.

El moment de més tensió ha arribat quan els manifestants han arribat a la cruïlla entre els carrers Ali Bei i Ronda Sant Pere, on han col·locat uns contenidors a la calçada per fer barricades, però, ràpidament, efectius dels Mossos han actuat per dispersar-los. Ha estat el moment en què hi ha hagut algun cop de porra per part dels Mossos d'Esquadra i llançaments contra la línia policial, si bé els agents han aconseguit dispersar els CDR.