Tot fa pensar que, en ple conflicte amb Rússia, se li ha girat feina -i molta- a l'alt representant de la Unió per a Política Exterior i Afers de Seguretat, Josep Borrell. I això no obstant, el polític lleidatà encara ha tingut temps aquesta tarda per publicar un fil de piulades explicant les sancions què la UE ha acordat contra els 351 diputats de la Duma que van votar a favor del reconeixement de Donetsk i Lugansk, i contra 27 persones i entitats que donen cobertura o financien l'ofensiva militar russa.

 

 Captura piulada borrell

Captura piulada Borrell

No obstant, a Borrell se li ha anat la mà en el seu entusiasme, advertint als oligarques amb les seves piulades que s'havien acabat les compres a Milà, les festes a Saint Tropez i els diamants d'Anvers i que aquest era només el primer pas. La sorpresa que ha provocat l'escassa subtilesa diplomàtica de Borrell, més pròpia d'una venjança de to tavernari que no pas d'un alt comissionat en un moment d'extrema gravetat, l'ha obligat a eliminar la piulada. Però el xàfec ha continuat.

Fins i tot una piulada del ministeri d'exteriors rus s'ha lamentat que "per primer cop veiem un euroburòcrata celebrant el dany provocat per Brussel·les a les empreses dels Estats membres de la UE".

Captura de Pantalla 2022 02 22 a les 21.06.45

Una de les primeres a denunciar la piulada ha estat l'eurodiputada flamenca Assita Kanko, que ahir va protagonitzar una polèmica amb Borrell després que l'alt representant s'havia referit a ella a l'Eurocambra com a "diputada d'origen africà".

Captura de Pantalla 2022 02 22 a les 21.14.19

Els retrets a l'alt comissionat, no obstant, li han plogut per totes bandes i des de tots els racons d'Europa. La perplexitat ha estat la nota dominant.

Captura de Pantalla 2022 02 22 a les 21.01.59